2011. január 9., vasárnap

2011. január 2-án jókedvűen mentem ki a lesre. Minden a szokásos volt, jó napnak ígérkezett, de hamarosan drámai események történtek. A lesben kis gázkészülékkel szoktam fűteni. Volt egy nagyobb tartájom is, de azt már nem lehet újra tölteni, ezért azt is kivittem magammal. Hideg volt, így mindkét készülékekkel melegítettem. Délután az egyik palack kifogyott. Végül úgy döntöttem kicserélem, még egy kis alátétet is tettem a csatlakozáshoz, mert korábban többször előfordult, hogy szivárgott. A csere után ismét szivárgott, amit megpróbáltam orvosolni, végül a gáz belobbant. A palackból hevesen fújt a láng, kimenekültem a lesből, mert az arcomat, a kezemet megégette. Friss hóval hűtöttem egy pillanatra, majd visszamentem a felszerelésemért, Pillanatok alatt lángba borult a les. A felszerelésem kimenekítettem, de így is jelentős a kár, a les teljesen kiégett. Csak később vettem észre, hogy a hátamon a kabát is égett. Azért írom le, hogy tanulságul szolgáljon mindenkinek, a gáz nem játék, a tűz pillanatok alatt elterjed, a levegő másodpercek alatt elviselhetetlenül forró lesz. Nehéz megítélni, hogy mennyi gáz képez éghető elegyet. A sebeim már gyógyulnak, szerencsém volt, rosszabbul is járhattam volna. Az új les építését két hét múlva kezdem, igyekszem az előző les hibáit kijavítani.

3 megjegyzés:

  1. Huhh! Durva. Örülök, hogy nem lett nagyobb bajod, és a felszerelésed is szerencsésen megmenekült. Mihamarabbi felépülést Neked és a lesnek is.
    A képeid - ezt talán mondani sem kell -, fantasztikusak.

    Üdv:

    gollum

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, a sebeim szépen gyógyulnak, szerencsére nyomtalanul eltűnnek majd. A lest megterveztem, és mint írtam, reményeim szerint jobb lesz mint az előző. Az építkezésről töltök fel képeket, így figyelemmel kísérheted. Addig is a régebben készült képekből töltök fel, remélem azok tetszenek majd.
    Üdv: Cs. Róbert.

    VálaszTörlés
  3. Szia Robi!

    Most szembesültem itt a Blogodban, hogy mi történt veled. Először a főoldaladon láttam a képeket a kiégett lesről. Rögtön azt gondoltam, hogy valami hülyegyerekek gyújtották fel, de kicsit körül néztem az oldaladon és olvastam mi történt. Sajnálom a történteket, mert az ember sokat dolgozik egy ilyen les építésen és rossz látni is az ilyet. Viszont örülök, hogy neked és a felszerelésednek nem lett komolyabb baja.
    A történetből meg remélhetőleg nem lesz sorozat.
    Üdv és sok sikert az új lesedhez.
    Bujdosó Róbert (Mikrobi)

    VálaszTörlés