2011. május 23., hétfő

A kihelyezett cinke odúkban sikeres költés volt, jövőre más típusú odúkat is készítek és helyezek ki. Különleges érzés látni, hogy évek óta költenek az általam készített odúkban. A lesben nagyon meleg van, ki kell találnom valamit, hogy a nap az oldalát és a hátát ne érje, akkor kellemes idő lesz benne. Sajna a cigánycsuk pár elköltözött, nem látom őket, sokat változott a növényzet, feltehetően ez már nem volt jó nekik. Új faj nem jelent meg, nem vagyok túlságosan elégedett a forgalommal. Hát majd meglátjuk, remélem lesz jobb is.

2 megjegyzés:

  1. Két éve, hogy felállítottunk egy odút a kertben. Az első évben nem történt semmi. ebben az évben aztán megjelent gy pár cinke, és kezdték belakni az odút. Szőrszálakért, még az 50 kilós kutyánk házába is bemerészkedtek, őt ez nem zavarta. A fiókák kikeltek, és ma már üres az odú.
    www.napimadok.blogspot.com
    Üdvözlettel: Mészárosék

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mészárosék!
    Örülök ha természetbarát emberek látogatnak el az oldalamra és találnak itt valami szépet, jót. Az odúk készítésénél fontos, hogy a fajnak megfelelő méreteket, illetve a kihelyezés szabályit tartsuk be. Amennyiben ez sikerül, akkor szinte biztos a siker. Még másodköltés is lehet. Nagyszerű érzés látni, hogy otthont adunk madaraknak, belakják és felnevelik fiókáikat. Remélhetőleg jövőre is visszatérnek. Ez egy újabb öröm. Most pedig meglátogatom a www.napimadok.blogspot.com oldalt :) Köszönettel: Róbert

    VálaszTörlés