2011. május 10., kedd

Sziasztok!
Mostanában nagyon el vagyok havazva, de azért voltam kint a lesen. Nagyszerű volt hallani, hogy visszatért a kakukk, a cigánycsukk pár is megjött, mint ahogyan a sárgarigó énekét is hallottam már. Igazi nyári hangulat kezd kialakulni a les környékén is. Nekem nagyon fontosak ezek a hangok. Feltöltöttem az itatót, nem tudom megunni az itatós fotózást. Fű-kaszával levágtam a füvet, remélem hamarosan lesz időm fotózni.

6 megjegyzés:

  1. Szia,

    nagyon jók a képek :-). Szeretném megkérdezni milyen optikával fényképezed őket.
    Lelkes Ödi

    VálaszTörlés
  2. Szia Ödi!
    Köszönöm, hogy megnézted a képeket és örülök, ha tetszenek.
    A képeket Canon 100-400 L optikával fotóztam, ez a legjobb lencsém, ezt használom.
    üdv.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gratulálok a képekhez! Nekem nagyon tetszenek! Azt megkérdezhetem, hogy hol tudsz ennyiféle madarat fotózni?

    Üdv: D. Dávid

    VálaszTörlés
  4. Szia Dávid!
    Nagyon örülök, hogy tetszenek a képek!

    Van egy kiépített lesem, ennek építését megnézheted az előző bejegyzéseimben. Közel 4 éve van ott, így odaszoktak a madarak, télen az etetés miatt, nyáron az itatóra jönnek. Vannak rendszeresen megjelenő fajok, de mások csak alkalmi átutazók. Na akkor kell kint lenni, hogy megfotózhassam őket. Persze mobil lessátorral is dolgozom. Megfigyelem a kiszemelt madár mozgását és oda állítom fel a sátrat. Jobb oldalt és lent láthatod a képet a sátorról.

    Üdv: Cs. Róbert

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm az infót. Biztosan nagy élmény lehet ilyen lesből fotózni. Én egy éve kezdtem el természetfotózni, de sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni a lesből fotózást. Remélem egyszer összejön. :)

    Üdv: D. Dávid

    VálaszTörlés