2013. január 7., hétfő

Kedves Barátaim!
Ezúton kívánok mindenkinek az új évben is jó egészséget és szép fényeket!

Az elmúlt alkalommal elég siralmas képet festettem a les forgalmáról. Dávid barátommal sikerült összehozni egy fotózást december 29-én. Egy évvel ezelőtt voltunk együtt kint a lesen, így ideje volt már a közös fotózást összehozni. Reggel 9 órakor találkoztunk és hamar elfoglaltuk a lest. Nagy reményeket nem fűztem a forgalomhoz, Dávidnak el is mondtam, ne érje csalódás. Közben megbeszéltük a legfontosabb dolgainkat, de hamar mozgalmassá vált az élet.

Dávid megszólalt, egy karvaly! Azonnal oldalra néztem és megláttam a régen látott fajt. Hirtelen azt sem tudtam fiú-e, vagy kislány. Egy nagyon szép tolyó telepedett le, bár oldalra kellett fordulni, de tudtunk azért pár képet készíteni. Majd arrébb ugrott, és beszállt a kitett fenyőágra. Nagyon aranyos volt hozzám, tudta hová várom. Ez aztán megalapozta a napunkat (már nem jöttünk hiába). Később megjelent egy éhes ölyv, le sem vettük a szemünket a keresőről, dolgoztunk szépen. Ebéd után egy fél percre beszállt a kitett oszlopra, majd búcsút intett. Még mozgalmasabb lett, jöttek a fakopáncsok, cinkék, meggyvágók, szarkák, szajkók.

Nagyon kellemes napot tudhattunk magunk mögött, elégedetten távoztunk a naplementével.


2 megjegyzés:

 1. Kedves Róbert,
  Nagyon szépek a fotóid, különösen a karvaly szemének a tisztasága (fotó technikailag) fogott meg, gratulálok!
  Üdvözlettel Miklós

  VálaszTörlés
 2. Miklós!
  Igazán örülök, ha találsz az oldalon valami szépet és egy pillanatra a figyelmed leköti valamelyik kép. Top fotó nem születik gyakran, de ha technikailag korrekt egy fénykép, akkor sokkal figyelemfelkeltőbb, élvezhetőbb.
  Minden jót neked, és máskor is látogass el hozzám.

  VálaszTörlés