2016. január 6., szerda

Sziasztok!

Mostanában a figyelmem és a szabadidőm lekötötte a videó film készítésének tanulmányozása, haladok a felkészüléssel. Nemsokára fel is teszek majd egy-két snittet, ami már élvezhető is. Voltunk sasfotózáson, de csak ölyvek jöttek, a réti és a parlagi sasok ezúttal elkerültek minket, mint ahogy a jó idő is. Igazi ködös, sötét téli nap volt, pedig a 2015. évet ezzel zárhattam volna. Azért nem jöttünk el üres kézzel, mert beszállt egy kerecsen sólyom, több alkalommal is. Ráadásul a kitett húsra rácsapott és elcsent egy falatnyit belőle. Az ölyvek és a dolmányosok nem nagyon kedvelték, nem hagyták nyugodtan. Szép madár. Élőben most láttam először, ráadásul egy vadonélő példányt, azért ennek is nagyon örültem. A lesben nagyon jó meleg volt, egy szieszta kályha fűtött. Ez nekem is nagyon tetszett, ezért elhatároztam végre, hogy megoldom a kérdés. A neten találtam egy kis camping palackkal működő, kicsi "szieszta" kályhát, így megrendeltem. Remélem hétvégén kipróbáljuk Istvánnal és kellemes meleget csinál a lesben.

A "csoda" (sátorfűtés), ha nem jelentkeznék egy hónapig, akkor nem működött, és megfagytunk.






3 megjegyzés:

  1. szia Robi, bevált a fűtés? mennyire használható szerinted?
    üdv lotár

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Majdnem egész nap kint voltunk a lesben, ez a les látható az oldalsó sávban, vagy ha megnézed a címkéket (les), ott több képet, videót is láthatsz róla. Így megítélheted a belső terét. Kétszemélyes, OSB (6 mm) lapokból van építve, nincs szigetelése, és az ajtó sem zár valami jól. Ennek ellenére, egy vastag mellényben simán, és kellemesen éreztem magam benne, kint -6 : -5 C volt a hőmérséklet. Mint minden ilyen kis palackkal működő eszköznél, téli fagyban van egy kis lefagyás (csak téli fagyban), vagyis a gáz kiáramlásával a palack annyira lehűl, hogy kevesebb gáz jön ki belőle, nem fűt annyira. Ezt úgy orvosoltam, hogy a készülék sarka alá (ott vannak rések), úgy 30 cm-re tettem egy mécsest. A gyertya lángja pont annyira melegítette a palackot (kéz meleg), hogy az nem hűlt le, és teljes gőzzel fűtött. Előre, úgy 35-40 cm-re sugározza ki a forró hőt, és természetesen felfelé is száll a meleg rendesen. Tehát, ha 30-40 cm-re teszed a kezed, akkor forróságot érzel. A készülék háta teljesen hideg maradt. Szép vörösen izzik (a képen a rács mögötti fehér téglalap) és hangtalan, ill. alig van hangja. Mindkettőnk véleménye az volt, hogy nagyon klassz kis készülék, biztonságos, egy palack 4 órát bírt. A készülékre az van írva, hogy 1150 W teljesítménye van. Hát ennyi, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. Üdv: Robi

      Törlés
    2. köszi a kimerítő választ. igazából nekem az álló autó fűtéséhez kellene, hogy lehessen hosszan megfigyelni. a leírásod alapján ez tökéletes lesz!
      köszi mégegyszer
      lotár

      Törlés