2017. január 15., vasárnap

Sziasztok!

Fotózni nem voltam, sajnos megfáztam, de már jól vagyok. Sokat dolgozom, így alig marad szabadidőm. Most is a legutolsó fotózás eredményeiből mutatok egy pár képet.
Voltunk a Hortobágyon rétisas-fotózáson, de erről legközelebb írok. Itt a hó, remélem tudok csinálni egy-két felvételt is. Megállt a daru készítési projekt, de folytatom :). A hátizsákom nagyon jó, már kipróbáltam. Tényleg belefér minden, így kézben semmit sem kell cipelnem. Te le volt a hócipőm a szatyrokkal, ideje volt beszerezni ezt a hátizsákot. Óvatosan az utakon, öltözzetek fel! :)





2017. január 1., vasárnap

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Két évzáró fotózást terveztem, de csak Petivel jött össze. Napsütéses időnek indult, de később, időnként felhős lett felettünk az ég. A fényképezőgépem vittem ki. Peti megmentette a napot, ugyanis hozott 20 liter meleg vizet, így az itató jege felolvadt, és a medencének nagy sikere volt, jöttek inni a madarak.

Kezdetben semmi lényeges nem történt, a szokásos fajok jöttek, nagy volt a forgalom. De egyszer megláttam egy rigót, de nem ám akármilyent, egy Fenyőrigót, azonnal szóltam Petinek, Ő nem egyedül jött, mert télen csapatokban kóborolnak. Kiszúrták a vizet és jöttek inni. Így is történt, beszállt az egyik, és követte a többi. Most láttam először az itatón ezt a fajt. Jól tűrték a fotózást, nagyon izgalmas volt. Arra gondoltam, ha csak egy értékelhető képem lesz, akkor is megérte kijönni, nyilván tudtam, nem csak egy kép lesz jó. Aztán jött egy Csuszka, majd több alkalommal Süvöltő, a hím nagyon szép volt. Nagyon jó volt kint egy kicsit, a szigetelés még nincs kész, de már hamarosan elkészül.

Az igazi meglepetés itthon ért, ugyanis egy alkalommal beszállt egy rigó, amiről azt gondoltam, hogy Énekes rigó, de nem, gyerekek, egy Léprigó jött az itatóhoz, és le is tudtam fényképezni. Ez óriási fogás, micsoda faj, remélem visszajár majd.

Nem sokára megyünk sasfotózásra, nagyon várom már!!!