2013. március 16., szombat

Üdvözlök mindenkit!
Az elmúlt alakalommal írtam a szotyilopásról, hát ez sajna megismétlődött. Az első számú gyanúsított, a lopásokkal egyidőben, váratlanul elkezdett egy tákolt etetőt üzemeltetni. Felszereltem egy lakatott az etetőre, de így is, az alsó nyíláson kisöpört egy pár kg szotyit. Idegesítő, mert  szinte működésképtelenné teszi az etetőt. Ma  voltam kint, de most nem történt lopás, és csak 3 kg eleséget vittem. Igyekeztem észrevétlen megközelíteni a lest, mert így a tolvaj nem tudja, hogy töltöttem az etetőbe magot. Remélem nem tart sokáig az illetőnél ez a fellángolás.
Van szép mozgás, de csak az ismert fajok jönnek. A fácánok eltűntek,  nem látni őket. Viszont a hóban mezei nyúl nyomait vettem észre. Tehát ott van a környéken, majd csak besétál a les elé. Nem tudom megunni az etetőre járó madarak megfigyelését, pedig midig ugyanaz történik, de csak látszólag. Nagyon szép képpel nem szolgálhatok, de azért ezeket is fogadjátok szeretettel.


2 megjegyzés:

  1. Tetszik Robi, mint mindig... A lényeg, hogy kint voltál a természetben a madarak között. Nagyon jók a fakopis képek. Üdv: Tamás

    VálaszTörlés
  2. Szia Tamás!
    Igen, a lényeg valóban a természet, és kint lenni minél többet. Örülök ha találtál valami szépet, sajnos most nincs olyan "ütős" képem.
    Üdv:Robi

    VálaszTörlés