2014. április 18., péntek

Kedves Barátaim!

Meghoztam a döntést és lebontottam a beásott lesemet. A les helyén valamikor egy leskunyhó állt, mindenféle anyagokból megépítve, ami 2006 tavaszán készült el. Nagyon szép mozgás volt az etetőnél-, itatónál. A kedvező körülmények egy kényelmesebb (jobban betájolt) les megépítésére sarkalltak. 
Így nézett ki anno:

Az első beásott les leégett egy sajnálatos baleset okán, de az újjáépített less jobb lett. Nagyon sok szép napot töltöttem el, mindig jól éreztem magam és születtek kiváló képek is. Több fotósbarátom is rendszeresen látogatta  a lest. Emlékeztetőül az alábbi pár videó:
Aztán két évvel ezelőtt elkezdődött a változás, észrevehetően kevesebb lett a mozgás, új fajok már nem jelentek meg, lezárták a leshez vezető utat. A les működtetése munkával jár, motoros fűkaszával rendszeresen vágni kell a füvet, télen gondoskodni az etetésről. Jóval nagyobb távolságból, gyalogosan ez már időigényes és fárasztó. Úgy éreztem váltani kell, újat nem hozhat a hely. Így szeretett lesem lebontottam, majd egy búcsúpillantás alatt felidéztem a elmúlt szép éveket és elhagytam a helyet. Az alkatrészek jelenleg egy bérelt tárolóhelyen várják az újjáéledést. Az régi-új helyen az építkezés az időjárás miatt még nem kezdődött meg, de természetesen arról is  beszámolok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése